Шукати в цьому блозі

понеділок, 19 березня 2018 р.

День числа Пі


14 березня у всьому світі святкують неофіційне, але вельми популярне свято - День числа пі. Свято було започатковане в 1987 р. фізиком з Сан-Франциско Ларрі Шоу, який помітив, що в американській системі запису дат (місяць і число), дата 14 березня - 3/14 - і час 1:59:26 збігається з першими розрядами числа пі (3,1415926 ....). А ще число пі співпадає з датою народження А.Ейнштейна: 14 березня .
       π - це одна з літер грецького алфавіту.  Це константа, якою позначають відношення довжини кола до його діаметру, її можна виразити у вигляді нескінченного десяткового (3,14159 ...) дробу, або ж у вигляді дробу: 22/7. 
   Число пі надихало на творчість математиків, письменників, художників, архітекторів, музикантів, парфумерів.
      До відзначення цього дня залучились і учні нашої школи . Коридор школи було прикрашено листівками з зображеннями числа пі, підготовлена експозиція з цікавими фактами про це число. Учні 6-А класу виступили перед учнями школи з повідомленнями про іменинника. Крім того шестикласники провели флешмоб, присвячений числу пі і продемонстрували виготовлені власноруч вітальні листівки і плакати. На закінчення свята учні пригостилися тортиками і випічкою з символікою числа . Свято вдалося. Допомогла його підготувати і повести вчитель математики Голотюк Галина Володимирівна.









Немає коментарів:

Дописати коментар