Шукати в цьому блозі

пʼятниця, 14 грудня 2018 р.

У ТУРІЙСЬКІЙ ШКОЛІ ТРЕБА РЕМОНТУВАТИ САНВУЗЛИ ТА БУДУВАТИ СПОРТЗАЛ



     Педагоги Турійської школи І-ІІІ ст. просять допомоги із ремонтом санвузлів у навчальному закладі. Із цією проблемою вони звернулися до радника голови обласної ради, очільник фракції УКРОП у Волиньраді Вячеслава Рубльова.

За словами директора освітнього закладу Надії Стасюк, в ЗОШ І-ІІІ ст. селища Турійськ навчається 350 учнів та працює близько 70 педагогів. В школі є вбиральні, проте вони не розраховані на таку кількість людей, тож їх треба розширювати, а заодно замінити сантехніку та труби. Голова Турійської ОТГ Олексій Безсмертний переконаний, що вбиральні можна перепланувати та збільшити кількість кабінок, але для цього потрібні кошти, яких в бюджеті громади не вистачає.
Ще одна шкільна проблема, яка не вирішується багато років – відсутність спортзалу. Уроки фізкультури у дітей проходять або на коридорах школи, або надворі. І попри такі умови, вихованці саме цього закладу займають призові місця на районних і обласних змаганнях.
     «Також у нас немає розвантажувальної зони в тому крилі, де навчаються менші школярі – а це більш як 100 дітей. Є лише велике фойє, де вони проводять вільний час. Через те, що немає спортзалу, ми не можемо дітей зайняти і розвантажити їх. Тому сподіваюся, що Фонд «Тільки разом» допоможе нам придбати іграшки для наших учнів, які будуть проводити час у цьому фойє», - каже директорка.
Вячеслав Рубльов запропонував проблеми розділити на кілька проектів у яких візьмуть участь обласна рада, ОТГ та фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».
        «Обласна рада вже кілька років підряд виділяє кошти на те, щоб санвузли в школах були всередині приміщень та в хорошому стані. Тому, в 2019 році ми спільно із радою громади будемо вирішувати це питання і передбачимо в бюджеті гроші. Що ж до побудови спортзалу, то в області, на жаль, немає таких коштів, - каже депутат. – Переконаний, що Фонд Ігоря Палиці долучиться до того, аби наповнити іграшками та меблями фойє у школі, щоб діти могли гратися».




Немає коментарів:

Дописати коментар