Шукати в цьому блозі

неділю, 25 грудня 2016 р.

Семінар-практикум "Інклюзивне навчання у ЗНЗ:науково-методичний супровід"

     29 листопада на базі Турійської ЗОШ І-ІІІст. пройшов семінар-практикум "Інклюзивне навчання у ЗНЗ:науково-методичний супровід" підготовлений адміністрацією та вчителями школи.
            Розпочала семінар завідувач районної психолого-методико-педагогічної консультації (ПМПК) Тетяна Феодосіївна Каліщук. Вона повідомила, що нині спостерігається тенденція до збільшення кількості дітей з особливими освітніми потребами, а також надала рекомендації щодо підготовки таких дітей до психологічного, методичного та педагогічного вивчення районною ПМПК і наголосила на нормативно-правовому забезпеченні навчального процесу.
           Насиченою була практична частика семінару, під час якої запрошені вчителі інклюзивного навчання  мали змогу побачити фрагменти колрекційно-розвиткових занять, презентації,  ознайомитись з новими методами і прийомами в корекційній допомозі дітям з особливими освітніми потребами, основами індивідуального підходу. Вчителі Турійської ЗОШ І-ІІІ ст. охоче поділились досвідом. Зокрема Наталія Римарчук  продемонструвала фрагменти заняття для розвитку слухового сприймання, а Наталія Володимирівна Шклярук -  дидактичний матеріал для роботи з дітьми з порушенням психо-фізичного розвитку. Світлана Валентинівна Ящук продемонструвала сучасні підходи здійснення психологічного супроводу навчально-виховного процесу з дітьми, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку, Світлана Станіславівна Кавка показала заняття, використовуючи ігри та вправи для  фонетичного сприймання, а вчитель-логопед Світлана Степанівна Поліщук висвітлила питання логопедичного супроводу дітей з особливими освітніми потребами.
        На завершення відбулося обговорення актуальних питань і підбиття підсумків семінару.
                                                                  Юлія НАЩОЦЬКА
                                                                                   заступник директора
                                                                                   з навчально-виховної роботи
                                                                                   На фото: учасники семінару






1 коментар: